Potrebno
Za koru:
500 g brašna
100 g margarina
1 dl ulja
1 jaje
1/2 kašičice soli
1/2 kocke (20 g) kvasca
1 dl mleka
1 kašičica šećera
Za fil:
300 g kravljeg sitnog sira
1 žumance
1 dl jogurta
Za premaz:
1 žumance
50 g susama
Priprema :
U decilitar mlake vode promešajte kaičicu šećera i kavasca. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadoli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji 30 minuta na toplom.
Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvučite oklakijom to tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promesajte. Razvučeno testo premazite polovinom fila. Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane trudle isecite na manje štrudlice. Premaite viljukom umućenim žumancetom i pospite susamom.
Poredajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar