subota, 30. rujna 2017.

Kokos kolac !





Potrebno
Za biskvit:


6 jaja
6 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
5 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 žlice gorkog kakaa
3 žlice ulja

Za kremu:


1 l mlijeka
6-8 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
16-18 malih žlica griza
50 g margarina

Za glazuru:

100g čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
50 g margarina
I još:

malo  kakaa za posip

Priprema

Za biskvit
:
Srednji dublji četvrtasti kalup  ili tepsiju obložiti pek papirom a pećnicu ugrijati na 170 C
U zdjeli mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne bude kremasta,malo sačekati da se smjesa ohladi od miksanja a onda uz miksanje dodati u tankom mlazu ulje i onda polako umiješati brašno,prašak za pecivo i kakao(koje trebate prije zajedno promješati i prosijati).Dobivenu smjesu istresite u pleh,poravnajte i stavite peći u ugrijanu pečnicu oko 25 minuta.Dok se biskvit peče pripremite kremu.
Za kremu :
U mlijeku skuhajte kokosovo brašno i 6-8 žlica šećera na laganoj vatri.Kad bude biskvit gotov onda dovršite kremu zbog toga jer na topli biskvit ide topla krema.U kremu od kokosa ukuhajte 16-18 malih žlica griza uz stalno mješanje a na kraju dodajte 50 g margarina i dobro promješajte.Tako dobivenu toplu kremu ravnomjerno premažite preko biskvita(krema ne smije stajati,jer se zbog griza brzo stvrdne pa bi je bilo teško 
rasporediti).
Kolač ostavite da se malo prohladi a onda ga prelijte čokoladnom glazurom.

Za čokoladnu glazuru :
Na niskoj temperaturi ili na pari rastopite izlomljenu čokoladu zajedno sa mlijekom i margarinom narezanom na listiće,glazuru mješajte dok se ne sjedini i malo zgusne a onda je ravnomjerno rasporedite po kremi.Gotov kolač ohladite u frižideru.
Prije serviranja kolač izvadite najmanje 30 minuta iz frižidera da se okusi prožmu,kolač izrežite na kocke i posipajte sa malo slatkog prosijanog  kakaa…i uživajte.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar