Moje najmlađe dete je ove školske godine krenulo u prvi razred i tim polaskom smo povećali broj drugova i rođendana na koje idemo. Ona nije neki ljubitelj torti i kada se desi da dođe kući i kaže da je jela mnogo ukusnu tortu, mama onda mora obavezno potražiti recept. Ovim putem se zahvaljujem Lukinoj mami, Ljiljani, i da joj kažem da sam je pravila već 5 puta za malo više od mesec dana koliko imam ovaj recept. Do sada je nisam slikala jer i pored toga što je izdašna, pojede se brzinom svetlosti. Poslednji put sam je pravila pre 3 dana kada je moje srednje dete slavilo rođendan i drugovi su bili oduševljeni a meni je trebalo 15 minuta da je napravim
Potrebno:
pakovanje tamnih Vincinih gotovih kora od 700 g
4 kisele pavlake (20% mm)
500 g margarina dobro jutro
250 g šećera u prahu
350 g mlevene plazme
2 kesice šlaga
4 kisele pavlake (20% mm)
500 g margarina dobro jutro
250 g šećera u prahu
350 g mlevene plazme
2 kesice šlaga
Izmiksati margarin, šećer i kiselu pavlaku zatim dodati plazmu. Sve izmešati. Na prvu koru staviti trećinu fila, zatim umućeni šlag, a onda ponoviti filovanje još dva puta.
U prvoj verzini ove torte umesto gotovih kora peku se tri patišpanja od 4 jaja, 4 kašike šećera, 3 kašike mlevenih oraha i 1 kašika brašna a onda se patišpanji natapaju čokoladnim mlekom. Po Ljiljinom savetu, uzela sam gotove kore i nisam se pokajala. U fil sam umesto 400 g plazme stavila 350 g jer mi se kod prvog pravljenja torte pokazalo da je fil malo gušći. Količinu šlaga sam takođe smanjila, na zahtev dece, pa tako vi uradite po svom ukusu
Nema komentara:
Objavi komentar