Jednostavan recept za brzu pripremu, koji svima uspeva…
Prijatno:
– 300 g mlevenog plazma keksa
– 125 g putera ili margarina za kolače
– 4 kašike meda
– sok od jedne pomorandže ili 1dcl kupovnog soka
– 4 – 5 kašika čokoladnog krema
– 500 ml slatke pavlake
– 200 g bele mlečne čokolade
– 200 g crne mlečne čokolade
– 2 kesice šlag krema od vanile
– 2 dcl hladnog mleka
Priprema:
Zamesiti rukama koru od keksa, putera, meda i soka. Zamešenu masu istresti u kalup (26 cm prečnik) i fino utapkati da se formira prvi sloj, tj. korica torte. Preko korice premazati čokoladni krem i ostaviti u frižider da se stegne.
Kada se krem stegao, umutiti slatku pavlaku da bude srednje čvrsta i podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu.
Preko čokoladnog krema premazati beli fil, zatim tamni fil i umućen šlag krem od vanile. Ukrasiti po želji.
Tortu staviti u frižider da stoji do sutradan.
Ohladenu tortu sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!
Tortu staviti u frižider da stoji do sutradan.
Ohladenu tortu sjeći na parčad i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar