Potrebno
Za koru:
4 jaja
4 kašike vode
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 red crne čokolade(10g)
namaz od višanja
1 staklenka višanja
3 kašike gustina
100g šećera
Za kremu :
250g krem sira
350g slatkog vrhnja
100g bijele čokolade
100ml mlijeka
6 listića želatine
150g šećera
Za glazuru:
90g crne čokolade
150ml slatkog vrhnja
Priprema
Za koru:
Odvojite bjelanjce od žumanjaca.
Izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.
Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.
Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torte
Višnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.
Još vruće prelijte po biskvitu
Za kremu :
U 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.
Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte. Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako. Zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjama
Odvojite bjelanjce od žumanjaca.
Izmiksajte žumanjce,šećer,vodu i brašno.
Naribajte čokoladu i na kraju lagano umješajte izmiksane bjelanjke.
Pecite na 200 stupnjeva 15 minuta
Ohlađeni biskvit stavite na ukrasni tanjur i obavezno oko njega stavite obruč za torte
Višnje ukuhajte zajedno sa gustinom,šećerom i naravno tekućinom iz kompota.
Još vruće prelijte po biskvitu
Za kremu :
U 1 dc mlijeka ukuhajte šećer i na kraju i bijelu čokoladu.
Neka vam se 2-3 minute prohladi zatim dodajte i omekšalu želatinu,zatim i krem sir sve dobro izmiksajte. Ostavite par minuta da se sve skupa ohladi neka bude blago mlako. Zatim sve povežite sa tučenim slatkim vrhnjem i izlijte po višnjama
Za glazuru:
Slatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po torti
Tortu dobro ohladite i ukrasite po želji.
Slatko vrhnje zakuhajte na lagano ,otopite u njemu čokoladu i još vruće prelijte po torti
Tortu dobro ohladite i ukrasite po želji.
Prijatno!