Potrebno:
50 g maslaca
80 g luka
200 g riže
prstohvat šafrana
500 ml vode
1 kašika Vegete
50 g naribanog parmezana
200 g svježega kravljeg sira
1 žlica svježe narezanog bosiljka
80 g brašna
1 jaje
ulje za prženje
80 g luka
200 g riže
prstohvat šafrana
500 ml vode
1 kašika Vegete
50 g naribanog parmezana
200 g svježega kravljeg sira
1 žlica svježe narezanog bosiljka
80 g brašna
1 jaje
ulje za prženje
Priprema:
Na maslacu kratko propecite nasjeckani luk, dodajte rižu pa sve zajedno pirjajte još oko minutu.
Dodajte šafran, vruću vodu, Vegetu i pirjajte oko 5 minuta.
Posudu s rižom maknite s vatre, dodajte naribani parmezan, dobro ocijeđen svježi sir i bosiljak pa promiješajte i ohladite.
Ostavite pokriveno oko 2 sata.
Izmiješajte 50 g brašna i jaje pa dodajte pripremljenoj smjesi i od nje oblikujte kuglice.
Uvaljajte ih u preostalo brašno i pržite u duboku ulju oko 5 minuta.
Pržene kuglice stavite na upijajući papir kako bi upio suvišnu masnoću.
Prijatno !