Potrebno:
za koru
4 jajeta
5 kašika šećera
4 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
za fil
7 dl slatke pavlake
3 vanil-šećera
200 g mlevenih badema
100 g puslica
200 g čokolade
za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
1 vanil-šećer
Priprema
Kora:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti mikserom sve vreme.
U umućenu masu dodati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako promešati varjačom.
Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, u njega sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Fil:
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, bademe kratko propržiti u suvom tiganju, čokoladu izrendati na krupno rende, a puslice izmrviti.
U odgovarajućoj posudi sjediniti šlag od slatke pavlake, pržene bademe, vanil-šećer, puslice i čokoladu, pa polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
Pečenu koru vratiti u kalup za tortu, sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
Slatku pavlaku i vanil-šećer umutiti u čvrst šlag, pa pomoću poslastičarskog vrećice naneti na stegnutu tortu i dekorisati po želji.
Prijatno!