Jako ukusan kolac sa kojim sam ja bila odusevljena i izgledom i ukusom …a svi ga volimo tako da je cest gost kod nas u kuci..
Treba vam za koru:
7 belanaca,
7 kasika secera,
jedna kesica vanil secera,
7 kasika brasna i
1 kasicica praska za pecivo
Fil:
7 zumanaca,
10 kasika secera,
vanil secera, 3 kasika brasna i
3 kasike gustina
5 dl mleka
250 grama neslanog margarina,
Preliti gotovi patispanj sa ;
½ litre mleka skuvati sa 3 kasike secera
Odozgo slag za dekoraciju i malo rendane cokolade
Postupak pravljenja je sledeci:
7 belanaca mutiti dugo i dodavati jednu po jednu kasiku ( dok mutite) 7 kasika secera jednu vanilu i kad je umuceno dodati 7 kasika brasna i prasak za pecivo ( to ne treba mutiti mikserom dosta je samo lagano izjednaciti brasno sa tim rucno kasikom .
Pleh u kome sam ja pekla je velicine 30 x 20 Pleh pouljiti i posuti brasnom . Kolac peci na 180 stepeni 30 minuta.
Gotovi kolac preliti sa kuvanim mlekom i secerom a zatim preko toga staviti vec prohladjeni fil;
Skuvati fil ovako ;
Umutiti penasto 7 zumanaca i 10 kasika secera i dodati jedan vanil secer 3 kasika brasna i 3 kasika gustina i to zakuvati u 5 decilitara mleka . Ohladjeni fil izmiksati sa 250 grama margarina i dobijete glatku kremu i sa tim preliti kolac i stavite odozgo umuceni slag i malo rendane cokolade.