Potrebno
Krema :
30 kom žumanaca
500 gr putera (omekšalog na sobnoj temperaturi)
300 gr čokolade za kuhanje + malo ruma – al malo
300 gr šecera uprahu
Kora
30 bjelanaca
600 gr secera u prahu
600 gr mljevenih oraha
6 kašika brašna
300 gr čokolade za kuhanje + malo ruma – al malo
600 gr secera u prahu
600 gr mljevenih oraha
Priprema:
Za svaku od šest kora umutite po pet belanaca sa po pet kašika šećera u čvrst snijeg , u smjesu dodajte 100 g oraha i jednu kašiku brašna izmiješajte polako kašikom .
Smjesu stavite u podmazan pleh svaku koru pecite na 180 stepeni po petnaestak minuta. Tako 6puta .
Za kremu skuhajte na pari žumanca sa 300 gr šećera(dobro umutiti ), pred kraj kuvanja dodajte čokoladu i rum.
U dobro ohlađenu kremu dodajte izmiksani maslac sa 300 gr šecera
Nafilujte kore kremom i tortu ukrasite po želji.
Prijatno !