Potrebno :
za kore – pleh 30 x 20 cm:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
3 kašike ulja
50 ml hladne vode
1 prašak za pecivo
200 ml mleka za prelivanje kore
Krem:
1l mlijeka
8 kašika gustina ili brašna, šta imate
5 kašika šećera
100 gr šećera u prahu
200 gr margarina ( ukoliko nećete da stavite margarin menjajte sa 250 ml slatke pavlake, a onda vam šećer u prahu nije potreban )
Preliv:
100 gr crne čokolade
100 gr mlečne čokolade
3 kašike ulja
10 kašika mlijeka
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Ulupati penasto belanca uz dodavanje šećera.
Doliti vodu i opet mutiti.
Dodavati jedno po jedno žumance, pa u mlazu sipati ulje.
Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom ili žicom za mućenje.
Istresti u obložen pleh i staviti da se peče.
Smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.
Peći koru oko 20 minuta zavisno od rerne.
Pomešati brašno ( gustin ), šećer i 200 ml mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri.
Kada mlijeko provri zakuhati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre da se potpuno ohladi.
Margarin sobne temperature penasto umutiti sa šećerom u prahu pa im dodati pola ohladjenog krema, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Ukoliko ne želite da dodate margarin izmiksajte 250 ml slatke pavlake, da bude čvrsto pa je dodajte ohaldjenom kremu i sve umutite, ne brinite neće biti retko nego fino kremasto.
Staviti sve sastojke za preliv i otopiti, mešati da se sjedinte.
Preliv treba da je rijedak. Ako vam je gušći, jer sve to zavisi od čokolade, dodajte još malo mlijeka, nekoliko kašika i ostavite da se hladi. Dok se hladi malo se zgušnjava ali je i dalje redji.
Ohladjenu koru presecite vodoravno da se dobiju dve tanke korice pa ih prelijte sa mlijekom, obe ravnomerno svuda.
Nanesite pola krema na koru pa preko nje pola preliva.
Ostavite u frižider 10 minuta, da se taj preliv malo stegne.
Za to vreme na drugu koru nanesite ostatak fila.
Kada izvadite prvu koru iz frižidera na nju stavite drugu koru koju ste namazali i onda na nju opet preliv, ostatak.
Stavite sve u frižider nekoliko sati.
Prijatno !